MERCY SHIPS

Medische zorg
voor iedereen

Mercy Ships maakt chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, op en rond de grootste ziekenhuisschepen ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers en de betrokkenheid van vele anderen, zoals u en jij!

Bringing hope and healing to the forgotten poor


Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan 2 miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. En elke dag, met elke operatie, elk patiënt, brengt Mercy Ships die droom in vervulling. Op dit moment is er één groot ziekenhuisschip in de vaart – de Africa Mercy. Binnenkort komt daar de Global Mercy bij. Daarnaast traint Mercy Ships het lokale medische personeel. Dat brengt, naast blijvende betere zorg, nieuwe hoop aan Afrikaanse gezinnen en gemeenschappen.

80% van de wereldbevolking woont op niet meer dan 150 km afstand van een havenstad. Daarom is een schip de beste manier om deze mensen te bereiken met de hulp die ze nodig hebben.


Dorp op zee


Het schip waarop wij wonen en werken is net een drijvend dorp. De Global Mercy is 174 meter lang, herbergt 6 operatiekamers en 199 ziekenhuisbedden. Er is een winkel, een kombuis en een school. Aan boord werken 600 professionele vrijwilligers om het schip draaiend te houden.

Ben je benieuwd naar onze rol aan boord? Dat ontdek je hier!

Mercy Ships

Draag jij Mercy Ships ook een warm hart toe?
Of klinkt dit als een organisatie waarmee jij graag in zee gaat?
Je kunt op verschillende manieren meeleven:
Door te bidden, door te gaan of door te geven!

Neem contact op

Mercy Ships Holland
Tel: +31(0)10 4102877
Email: info@mercyships.nl

Bezoekadres

Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

%d bloggers liken dit: