OVER ONS

Justin van der Spijk

Foodservice Manager

Mijn naam is Justin, ik ben 30 jaar, getrouwd met de allerliefste en trotse vader van drie kinderen. Ik werk als chefkok bij Visrestaurant Schuitemaker in Katwijk en doe dit al jaren met veel plezier.

Toen Marianne en ik vorige zomer een gesprek hadden over wat we mogen betekenen, kwam prompt de vacature van Foodservice Manager voorbij op de Facebookpagina van Mercy Ships Nederland. Iets waarvan we altijd nog droomden: ooit met ons gezin terug naar het schip, om daar weer van waarde te mogen zijn voor de allerarmsten. Elf jaar geleden ontmoette ik Marianne en was ik gelijk hopeloos verliefd. We zijn niet het eerste stel aan boord van de “Loveboat”, maar 1 van de 300 stellen!

Nadat ik elf jaar geleden aan boord heb gewerkt als kok in de kombuis, is het nu extra leuk om een andere functie op de Global Mercy te mogen vervullen. Nu dus als Foodservice Manager. Ik ben verantwoordelijk voor het personeel in de kombuis, de eetzaal en de bakkerij. Verder zorg ik voor het voedsel aan boord voor de crew en de patiënten.
Ik zie hier erg naar uit!

In de komende twee jaar vertellen wij je graag over hoe het leven aan boord is en wat mijn rol mag zijn. Vaar je met ons mee?

Marianne van der
Spijk- Schep

Primary caregiver

Mijn naam is Marianne en ik ben 31 jaar. Zo’n elf jaar geleden pakte ik mijn tas om een paar maanden als tandartsassistente aan boord van de Africa Mercy te gaan werken. Daar viel ik met mijn neus in de boter.

In het Dental team werken viel me af en toe zwaar, maar het was ontzettend dankbaar werk. Per dag konden we zo’n 50 patiënten behandelen met ons team van 15 man. Het verlangen om ooit nog eens met kleine kinderen terug naar het schip te gaan, is er altijd geweest. Toen we het Facebookbericht met de vacature voor Justin zagen, ervoeren we dat ook echt als leiding van God.

Oorspronkelijk ben ik tandartsassistente, maar ik ontdekte (in Afrika) hoe graag ik fotografeerde. Zo kreeg ik steeds meer opdrachten voor het vastleggen van bruiloften, familiereportages, baby’s, begrafenissen en bevallingen. Ik ben trotse mama van drie prachtige kinderen en daar ligt in eerste instantie mijn taak op het schip. Waar ik me verder voor mag gaan inzetten, is nog niet helemaal duidelijk. Hopelijk is dit weer in het Dental team of Communication team, maar ik zet me graag in, daar waar ik nodig ben!

We voelen ons bevoorrecht dat we opnieuw bij Mercy Ships aan boord mogen gaan, dit keer met ons gezin. En we zijn dankbaar dat de kinderen zo blij en onbevangen zijn en dit avontuur met ons aan willen gaan!

Houd jij ons drijvend?

Wil jij onderdeel worden van dit mooie, noodzakelijke werk? Word vriendje voor een tientje!

Vaar je mee?

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze avonturen aan boord?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke maand een blog of een vlog van ons in je mailbox!

Hope Floats

Familie van der Spijk woont en werkt twee jaar op ziekenhuisschip Global Mercy
van Mercy Ships.

Over ons
Kids
Mercy Ships
TFC
Doneer

%d bloggers liken dit: