BLOG 15

Back in Cabin 9121

Gaat het écht gebeuren?

29 JULI 2023
Na het verschonen van de bedden en nog een laatste doekje door de badkamer wandelen we nog een laatste keer naar het graf. Samen zingen we nog een keer: “All night, all day Angels watching over me my Lord” Sinds oktober zingen we dit elke avond bij het slapengaan. Dag lieve kleine Amélie..

De maanden ervoor waren vreselijk spannend, maar tijdens het inpakken zijn we opvallend rustig.
Dit hadden we eerder gedaan. Emigreren kun je leren!

Op het vliegveld van Rotterdam nemen we afscheid van onze ouders, zusjes, familie en vriendin.
Na een voorspoedige reis zien we de El Teide door de wolken heen. Dat uitzicht! Eindelijk weer op Tenerife. Het doet pijn maar het is ook zo ontzettend fijn!
Met veel kriebels in onze buik rijden we met een aantal andere Mercy Shippers de haven van Granadilla in. Daar ligt ze…

We worden met liefde onthaalt door lieve vrienden en het is fijn om de cabin in te lopen. Pijnlijk, maar fijn! De koffers pakken we heel snel uit en ook de dozen die met de container verscheept zijn, zijn aangekomen. Alles krijgt al heel snel een plekje. Goed om weer hier te zijn!!

DE EERSTE WEEK
De eerste week was het rustig aan boord. Veel mensen waren nog met verlof in hun thuisland.
Wij hadden die week de ruimte om plekken op het eiland te bezoeken die mooie herinneringen gaven maar ook pijnlijke plekken te bezoeken. El Médano is toch een aantal maanden een dorp geweest waar we woonden en gek genoeg voelde het ook wel weer als thuiskomen.  We lieten het maar gebeuren.. Die pijnlijke momenten mogen er zijn. En ze zijn goed.
De community is toch weer heel anders dan hij was. Ondanks dat er veel dezelfde mensen zijn, zijn er ook zoveel nieuwe gezichten.


Justin is sinds twee weken weer begonnen met werken. Hij vind het fijn dat hij zijn rol weer op kon pakken. Ik, Marianne, hoop vanaf het moment dat we in Sierra Leone aankomen ook werk op te mogen pakken. De kinderen zijn vorige week weer begonnen in de Academy. Krijn-Christian is begonnen in Preschool, mag nu in de ochtenden dus ook echt naar school. Daar gaat ons kleine mannetje… Ze zijn allemaal weer als een vis in het water, pakken het Engels direct weer op en ze genieten zichtbaar!

DE SAIL
De auto’s werden weer van het dok aan boord gehesen, de hele crew werd uitgestempeld uit Spanje en de trossen gingen los. Het was een kalme zee en we hadden dus weinig last van de deining en met hoeveel er door de cabin vloog.
We zagen walvissen, dolfijnen en schildpadden en het is zo machtig, zo midden op het water. We zijn dan zo klein en nietig op zo’n grote zee, zeker ’s avonds met zo’n prachtige sterrenhemel. Ongelofelijk!

Er worden tijdens de sail allerlei activiteiten voor de community georganiseerd en afgelopen zondag hadden we de kerkdienst op het buitendek. Er is niets zo heerlijk als op open zee te mogen worshippen en de kinderen mee te zien dansen op de African worshipsongs “Babalayla” en “Jabulani Africa”  waarbij ze de rest van de crew meenemen en alle bewegingen mee te laten doen.

ARRIVAL
Donderdag was iedereen in feeststemming.. Sierra Leone was in zicht. Na een school- en werkdag ging iedereen naar deck 10 om te zien hoe we de haven van Freetown in zouden varen. Met vlaggen van alle nationaliteiten stonden we klaar. Gelijk viel op hoe groen en bergachtig het was. Zo anders dan Senegal. Hoe dichterbij we kwamen, hoe meer ook zichtbaar werd hoe groot de armoede is. Krotjes, overal..
Iedereen was opgedost, had z’n Afrikaanse printjes aangetrokken en met vlaggen en pompoms in groen, wit en blauw (Sierra Leoneaen flag)  en veel muziek meerden we aan. We werden onthaald met dans en muziek vanaf de kant.



We zijn nieuwsgierig en ook een beetje nerveus voor wat we aan gaan treffen buiten de poort. De armoede en de nood is groot horen we van de mensen die gisteren van boord zijn geweest.
Maar.. Dan zijn we op de goede plek!

(Global Mercy)
Familie van der Spijk – Food Service
PER CONTAINER
p/a Mercy Ships Holland
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

https://www.mercyships.nl/contact/post-voor-de-bemanning/#:~:text=Stuur%20gerust%20een%20e%2Dmail,nl%20of%20bel%20010%2D4102877.

Veel liefs vanuit Freetown, Sierra Leone
Justin & Marianne
Rose Marie, Juliëtte & Krijn-Christian

Hope Floats

Familie van der Spijk woont en werkt twee jaar op ziekenhuisschip Global Mercy
van Mercy Ships.

Menu

Over ons
Kids
Mercy Ships
TFC
Doneer

Plaats een reactie