Blog 3

Blog 3

Als het niet gaat zoals het moet

Het komt ons allemaal inmiddels bekend voor: je maakt een planning, maar op het laatste moment komt COVID en bam, weg plan!

Zo ook bij ons: We hadden gedacht in de derde week van augustus naar Texas te vliegen voor de OnBoarding, de voorbereiding op ons verblijf op het schip van Mercy Ships, maar door de stijgende besmettingscijfers in Nederland mogen we de VS niet in. Punt. Dag OnBoarding, dag voorbereiding en kennismaking met de andere gezinnen die aan boord zullen gaan. Weg mogelijkheid om het voor de kinderen allemaal wat reëler te maken…

De wens om aanwezig te zijn bij de OnBoarding is groot, deze periode van voorbereiding zou het fundament leggen voor de komende jaren. Het is een overbrugging tussen ons leven in Nederland en de jaren die we op het schip zullen doorbrengen. Voor ons is dat belangrijk, en voor de kinderen al evenzeer. Ook zij worden voorbereid op het leven aan boord van een schip. We zouden toerusting ontvangen en opgebouwd worden en ook de basis leggen voor relaties met mensen met wie we gaan samenwerken en samenleven. We keken, en kijken, er zo naar uit!

Linksom of rechtsom
Gelukkig zijn we niet het enige gezin met dit probleem. En gelukkig is er een escape: Door via een ander land te vliegen, Aruba bijvoorbeeld, en daar een paar weken te verblijven, kun je daarna doorreizen naar de VS. Ook wij hebben besloten het zo te gaan doen.

Wij hebben gekozen voor Aruba, omdat dit land ‘op geel staat’ en ook vliegen we naar Aruba al in de juiste richting. De jetlag zal dus weg zijn als we doorvliegen naar Texas en dus kunnen we fris aan de OnBoarding beginnen. De kosten voor de reis en het verblijf op Aruba bekostigen we uiteraard zelf. Tot eind september zal de voorbereiding in Texas duren en begin oktober begint Justin met zijn werk als Food Service Manager aan boord van de Global Mercy. In December komt Marianne met de kinderen aan boord.

Bidden en hopen
We bidden en hopen dat we, met de oplopende besmettingscijfers, begin augustus inderdaad mogen vertrekken en dat Aruba ‘geel’ blijft. Dat we een goede voorbereidingstijd zullen hebben, en dat we daarna onze schouders kunnen zetten onder het werk op het schip.

Ondertussen blijven wij gewoon geduldig aftellen, boekjes lezen over boten en matrozen en Engelse woordjes oefenen. Of het nou linksom of rechtsom gaat: wij kunnen niet wachten!

Eén opmerking over 'Blog 3'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: