Blog 6

Tussen wal en schip

Het was even stil hier, maar we hebben zeker niet stilgezeten. Hoog tijd voor een update over het leven ‘tussen wal en schip’ van de Van der Spijk Family

Zondag hebben we eindelijk een kijkje mogen nemen aan boord van de Global Mercy. Rose, Juliette en Krijn-Christian waren de eerste kinderen die het schip bezochten! Gek om te zien waar we de komende twee jaar zullen wonen en werken. Het schip is zoveel groter dan de Africa Mercy. Justin, die doordeweeks al aan boord woont en werkt (daarover later meer), gaf ons een tour over het hele schip. Je begrijpt dat deck 12 met zwembad en speeltuin écht favoriet was.

Onze familycabin zag er erg goed uit. Met een woonkamer, keukenblokje, een ‘kingsize’ slaapkamer, twee slaapkamertjes met stapelbedden en een mini badkamertje. We kunnen niet acherblijven: Ook wij gaan tiny! Het heeft nog een persoonlijke touch nodig. Zie je ons al gaan met onze verhuisdozen en prulletjes? 😉

Toch is het gek om na de ontzettend mooie en vormende tijd in Texas (zie vorige blog) nu hier in ons huis te zijn. We wonen niet meer echt hier, maar ook nog niet echt aan boord. Echt tussen wal en schip dus. Op de weg van huis naar school kom ik elke dag ouders tegen die verbaasd vragen: “Zijn jullie al weer terug?” “Is het niet goed gegaan?” “Jullie zaten toch op een boot ofzo?”  Haha.. Ja.. Zoiets. 

De Global Mercy is zoveel groter dan de Africa Mercy!
Hoera, eindelijk het schip bewonderen!
Juliette voor haar nieuwe huis.

Ook maakt Justin de community meetings mee en is er al een Sing-In geweest op deck 12. Het voelt heel vertrouwd om weer in deze omgeving te mogen zijn en het is opbouwend voor Justin om met mensen te praten over hoe hij zijn rol als manager op een nieuw schip vorm zou kunnen geven. Op zondagavond vertrekt Justin, op donderdagavond komt hij weer thuis. En het is fijn om hem in de weekenden weer thuis te hebben!

Gisteren hebben we tijdens de vergadering met onze TFC besloten dat Marianne en de kinderen in de laatste week van december zullen gaan verhuizen naar het schip. Nu wordt het zo concreet! SPANN- ENDD!!

De meisjes gaan door de weeks naar school en ik knuffel met alle baby’tjes die geboren zijn in de tijd dat wij in Texas waren en die nu geboren worden, ik spreek af met vriendinnen, logeerde in de vakantie met de kids bij opa en oma Schep, bezocht Blijdorp en heb nog een aantal fotoshoots gepland staan. Maar ik moet écht aan de bak om de komende weken ons huis leeg te gaan maken. 

Toen we ruim een jaar geleden met met Mercy Ships in gesprek gingen over onze beschikbaarheid, hebben we aangegeven te willen komen wanneer we nodig zijn. Dat is nu, tijdens deze voorbereidingstijd in Antwerpen. Vandaar dat Justin nu inmiddels voor de vierde week aan boord werkt. Hij woont dus al in onze cabin op deck 9. Justins werk als Food Service Manager houdt in dat hij de vrijwilligers in de diningroom, de galley en bakery aanstuurt. Hij is verantwoordelijk voor een gevuld rooster en ‘blust kleine brandjes’. Het werken met zijn directe collega’s (uit Zweden en Brazilië) verloopt heel prettig. Vorige week liep hij mee in de diningroom om een idee te krijgen waar tegenaan gelopen wordt op de werkvloer. Hij leidt een aantal keer in de week de ‘devotions’ aan het begin van de dag, waarbij medewerkers de werkdag samen starten met zingen en bidden. 

Eindelijk staan we dan voor de gangway!
De cabin van Rose & Juliette

Hope Floats

Familie van der Spijk woont en werkt twee jaar op ziekenhuisschip Global Mercy
van Mercy Ships.

Menu

Over ons
Kids
Mercy Ships
TFC
Doneer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: