Bericht van de TFC

Een verdrietig bericht vanuit het Thuisfrontteam van Justin en Marianne van der Spijk.

Helaas is het baby’tje dat Justin en Marianne verwachtten vorige week na ruim 38 weken zwangerschap overleden in de buik van Marianne. Woensdagochtend voelde Marianne hun dochtertje al minder bewegen, donderdagochtend zijn ze met spoed naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek tot hun grote verdriet dat haar hartje niet meer klopte. Hun dochtertje Amélie Jeanne Catherina was overleden. 

Het bleek niet eenvoudig om het gezin naar Nederland te krijgen. Marianne mocht vanwege medische risico’s niet vliegen. Na een paar spannende dagen, waarin Justin en Marianne zich enorm gedragen voelden door de crew van de Global Mercy en gebeden van iedereen dichtbij en ver weg, konden ze gelukkig toch per ambulancevliegtuig naar Nederland komen. Rose, Juliette en Krijn Christian vlogen samen met de ouders van Marianne terug. 

In het Geboortehuis van het LUMC in Leiden werd Marianne afgelopen dinsdagochtend ingeleid. Tegen het eind van de middag werden de weeën steeds sterker. Om 20.12 uur werd Amélie geboren. De bevalling is gelukkig goed gegaan en woensdag mochten ze weer naar ‘huis’. Het gezin verblijft bij de ouders van Justin in Rijnsburg (Postadres: Waterbospark 106, 2231 JZ Rijnsburg). 

Wat normaal gesproken zo’n vreugdevolle aankondiging is, is nu zo verdrietig, omdat Amélie niet meer bij ons is. Ze is bij haar Hemelse Vader. Wat hadden we haar graag leren kennen. 

Op maandag 17 oktober om 10.30 uur nemen Justin, Marianne en de kinderen in een kring van genodigden afscheid van Amélie in de aula van de Laatste Eer. Aansluitend zal ze worden begraven op de begraafplaats in Rijnsburg. We zouden het fijn vinden als je op afstand de dienst met ons meebeleeft via: kerkdienstgemist.nl/stations/1069

In plaats van bloemen en cadeautjes ontvangt het gezin graag een gift voor Mercy Ships. 

5 gedachten over “Bericht van de TFC

 1. Lieve Marianne, Justin, kinderen en familie. Wat een blij feest had moeten worden is een verdrietig afscheid geworden. Zo welkom, jullie kleine meisje. Amélie, haar naam mag genoemd worden. Ze is en blijft jullie vierde kindje. Veel kracht en sterkte toegewenst.

  Like

 2. Ik heb hier geen woorden voor. Zo verdrietig dit voor het hele gezin.
  Ik bid voor kracht en troost van onze hemelse Vader. Dit is niet Zijn wil, want Hij wil ons alleen maar goed doen.

  Veel liefs💜

  Like

 3. Beste Marian, Justin en kinderen,
  Dank voor bericht! Graag blijven we met jullie meeleven in deze bijzondere dagen. Morgen hopen we ook de dienst met jullie mee te beleven. Doordat jullie schreven jullie ‘enorm gedragen te voelen door de crew van de Global Mercy en gebeden van iedereen dichtbij en ver weg” moest ik denken aan een kaart op een Bemoedigings-site. ‘k Zal proberen om deze kaart ook aan jullie door te sturen (‘k heb het tot nu toe alleen maar via de Whatsapp gedaan). Misschien spreekt die kaart ook jullie aan. Jullie heel veel moed en sterkte toegewenst voor morgen en de komende tijd.
  Hartelijke groet van Gretha en Isaäc Bijlsma

  Like

 4. Lieve TFC,

  Bedankt voor jullie steun en liefde voor Familie van der Spijk. Wat een enorm verdriet.

  Heel mooi dat we online mee konden kijken met de dienst. Hartverwarmend om te zien dat er zoveel mensen om het gezin heen staan.

  Marianne heeft een tijdje terug gevraagd of een vrijwilliger vanuit NL een babydeken mee kon nemen naar Tenerife. Willen ze deze deken nog graag hebben of wat mag er mee gebeuren?

  Ik hoor het wel.

  Alvast bedankt.

  Vriendelijke groet, Tabitha

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: